Utánpótlás foci

Mozgalmas szezont zárt az U6-U7-es korosztály

2012,2013,kerteszzoltan,marozsi,kovacs,kerpits SC Hírös-Ép

Keresztes Zoltán összegezete a legkisebbek tavaszi szezonját.

Mozgalmasra sikerült 2019 első fele az U6-U7-es korosztálynak.
Az első negyedévben még a REFI tornatermében tartottuk az edzéseinket, ahol még a legkisebb pályán játszhattak, sokszor még vegyesen a középsőcsoportosok a nagycsoportosokkal. Ez nem mindig volt szerencsés, hiszen a gyerekek koncentráltsága még nagyon messze lehet egymásétól ebben a korban. Bárki számára láthatóak a különbségek. Egy-egy edzés a fiatalabbaknak még túl sok, az „idősebbeknek” pedig túl kevés lehet.
 
Ez meg is látszott a játékunkon például a XXII. SC Hírös-Ép Téli Kupán, ahol kettő csapattal indultunk. Szerettem volna, ha mindenki játéklehetőséghez jut az év folyamán folyamatosan, de ekkor is betegségek tartották a pályától távol a korosztály harmadát. S bár a mutatott játékban voltak szép jelenetek, ez eredményben nem látszott.
 
Márciusban Törökbálintra utazott a csapat, ahol egy számunkra új rendszerben zajlott a torna. A Youth Talent Cup eredményjelzői előtt, sokszor összegyűltek a gyerekek az aktuális állást számolgatva, de sajnos ebben a tekintetben még nem volt igazán sikeres ez a torna sem.  Szégyent senki ellen sem vallottunk, hiszen többnyire szoros eredmények születtek, még a nagyobb nevű csapatokkal szemben is bíztató játékot mutatva.
 
A tavaszi idő megérkezésével elkezdődtek a Bozsik fesztiválok, szám szerint négy. Mi is kihasználtuk a jó időt és elkezdtünk a szabadban edzeni. A srácok mindegyike kipróbálhatta magát kapusedzésen is Feri bácsi gondoskodó iránymutatásai mellett.
 
Elérkezett a szabadtéri tornák ideje. Áprilisban Szegedre látogattunk a Kikelet kupára, májusban gyereknapi focira voltunk hivatalosak a RAFC szervezésében, júniusban pedig Szödre utaztunk a Pünkösdi kupára. Sok kiváló és nagy nevű csapattal sikerült megmérkőznünk, s ezeken a napokon a szép játék mellett már az eredmény is rákacsingatott a srácokra. Csak ezüst és aranyérmekkel tértünk mindenhonnan haza.
 
Mindezek mellett még jó néhány edzőmeccset is játszottunk az egyesület 2011-es korosztálya illetve a KTE és a KLC ellen is. A létszámunk szinte folyamatosan változott: sajnos olyan is volt, aki másik sportágat választott, de szép számmal érkeztek új játékosok is a csapatba. Az U6-os korosztálynál többen állnak sorba, arra várva, hogy betöltsék az ötödik évüket és leigazolja Őket az egyesület, miután jöhetnek Ők is tornákra és Bozsik fesztiválokra.
 
Júniusban még egy családi napot is tartottunk a Kubránszky szőlőbirtokon, valamint egy remek hangulatú évzáró napon komoly családi focival zártuk le a szezont. Reméljük a srácok sokat fociznak a nyári szünetben is, hiszen az egyesület és partnerei révén több táborba is beiratkozhattak. A jól megérdemelt szünet után pedig augusztusban indul a következő évad, ahol továbbra is várjuk a legkisebb gyermekeket is!
 
A korosztály edzői: Keresztes Zoltán, Marozsi Gábor, Kovács Bálint, Kerpits Ferenc

Hajrá Hírös-Ép!

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak