Utánpótlás foci

Győzelem az U14-es bajnokság őszi záró-fordulójában

2006,csordas,koos,kovrig,nagyzsolt

Koós Károly értékelése a hétvége eseményeiről:

„Szombaton kora reggel indultunk Tiszaalpárra, ahol a helyi U14-es csapat várt ránk a bajnokság őszi utolsó fordulójában. Bíztam benne, hogy a szokatlan hideg ellenére a megszokott jó formánkban játszunk és ezt a mérkőzést is győzelemmel zárjuk a 2005-2006-os születésű fiúk ellen. A helyiek pályáját felújítják, így egy régebbi füvesen játszottunk, a talaj messze nem volt ideális, így kértem a fiúkat, hogy a kapunk előtt nagy figyelemmel játszanak számítva a megpattanó labdákra.

Az első félidőben kevés jó megoldást láttam, nem jöttek a jó passzok, sokszor csak ellövöldöztük a labdákat az átgondolt támadások helyett. Az ellenfélnek is voltak helyzetei, kapufát is lőtt, néha Ákos védett remekül, de a védekezésünk is rendben volt, főleg miután a fiúk jobban figyeltek az ívelt labdákra, amelyek könnyen a hátunk mögé hullhattak volna esélyt adva egy-egy gyors megindulásnak. A támadások felépítésével álltunk hadilábon ebben a félidőben. Ennek ellenére viszonylag gyorsan vezetést szereztünk, amikor a 7. percben Szabó Beni középről egy remek átlövéssel a jobb felső sarokba lőtte a labdát (0:1).
A 20.percig kellett várni a következő gólunkra: Dió remekül adta be a labdát a bal oldalról, amit Gyenes Robi emelt a háló közepébe, ezzel az eredménnyel mentünk szünetre (0:2).

A szünet után a sokkal jobbik arcát mutatta a csapat, kombinatív játékkal örvendeztettek meg, sok gyors és sikeres átadással, jó ütemű kiugrásokkal és remek védekezéssel – ebben a félidőben az ellenfélnek már nem sok helyzete volt.
Sok helyzetet kihagytak a fiúk, de a 48. és 54.perc között megdupláztuk a vezetésünket. A 48. percben Kárpáti Ákos sokadszor tört be remekül a kapu elé, lövését a kapus bravúrral védte, a kipattanót Kovács Martin a hálóba lőtte (0:3).

6 perc múlva egy előre lőtt labdánál az ellenfél hátvédje és kapusa egymásra várt, ezt felismerve Kárpáti Ákos a hálóba gurított, kialakítva a végeredményt (0:4).

A második félidő játéka tükrözte a csapat egész őszi hozzáállását és remek teljesítményét. Az ősz folyamán csapatunk remekül helyt állt a 2 évvel idősebbek ellen is, még a ritka vereségek alkalmával is minimum egy félidőben uralta a mérkőzést. Tette mindezt úgy, hogy a keret az utolsó pillanatban alakult ki, gyakorlatilag az első bajnoki meccsen játszottak a fiúk először együtt. Nagyon elégedett vagyok a teljesítményükkel és biztos vagyok benne, hogy tavasszal megismételjük ezt a teljesítményt, akár felül is múlhatjuk. Az őszi félidőt a bajnokság 3. helyén zártuk, a csapat legeredményesebb gólszerzője Gyenes Róbert 11 találattal, amivel holtversenyben a bajnokság 4. helyén áll. Fontos azonban, hogy az összes lőtt gólunkon (összesen 55 gól) 9 játékosunk osztozott.
Gratulálok a fiúknak!
A bajnokság e szakaszát egy jó hangulatú pizzázással és pörköltözéssel zártuk, köszönöm a Diószegi családnak a kiváló szervezést!”

Tiszaalpári SE - SC Hírös-Ép 0:4 (0:2)
Gólszerzőink: Szabó Benedek, Gyenes Róbert, Kovács Martin, Kárpáti Ákos

A mérkőzésen játszottak:
Lehotai Ákos (kapus), Zoboki Krisztián Spencer (kapus), Mák Péter, Sebestyén Barnabás, Szabó Benedek, Gyenes Róbert, Selmeci Márk, Kovács Martin, Diószegi Kristóf, Dömötör Zsolt, Fleig Áron, Szűcs Szilárd, Kárpáti Ákos
Hiányzók: Czumbil Mihály, Keindl Kristóf, Horváth Dániel „Scholes”
Edzők: Koós Károly, Kovrig Ákos, Csordás Csaba, Nagy Zsolt

Bozsik program

„Vasárnap délelőtt a Műkertvárosban rendezték meg a Bozsik program utolsó őszi fordulóját az UFC Kecskemét rendezésében. A szervezők csavartak egyet a játék menetén, a fiúk kupa-rendszerben játszottak, így az eddigi 7 meccs x 15 perc helyett 4 meccs x 25 perc volt a játékidő. A meghosszabbított meccseknek örültem, hiszen a 15 perc egymás megismerésére sem volt elég, nemhogy a helyes taktika kialakítására és mire belemelegedtünk jött a következő ellenfél vagy pihenés. Természetesen továbbra is a játékelemek gyakorlásán volt a hangsúly. 8 csapat jött el Kecskemétre, csapatunkat az UFC Kecskemét, SZEOL Szeged és Szanda Focisuli csapatokkal sorsolták össze. A mérkőzéseket uraltuk, meggyőző fölénnyel nyertünk, volt idő a különböző felállások gyakorlására. Jó képet kaptam arról, hogy miben kell a csapatnak fejlődni és milyen elemeket kell továbbra is kiemelten gyakorolnunk.
A csapat legjobbjának Mák Petit választottuk. Gratulálok az egész napi teljesítményéhez!"

SC Hírös-Ép – UFC Kecskemét 5:0
Gólszerzők: Szűcs Szilárd (2), Szabó Benedek, Kárpáti Ákos, Gyenes Róbert
SC Hírös-Ép – SZEOL 5:0
Gólszerzők: Gyenes Róbert (2), Kovács Martin, Fleig Áron (2)
SC Hírös-Ép – Szanda Focisuli 3:0
Gólszerzők: Kárpáti Ákos (2), Gyenes Róbert

Helyosztó: a másik csoport első helyezettjével játszottunk, a Bácsalmás csapatával. Kellemetlen és indulatos ellenfél, nem a kedvencünk. Az ellenük való játékban benne van a sérülésveszély, ezért örülök, hogy egy pár hónapig most nem találkozunk ezzel a csapattal a Bozsik program téli szünetje miatt. Természetesen szoknunk kell a csipkelődő csapatok elleni játékot is, de ezt az ellenfelünk játékosai már túlzásba viszik és át-átlépik a Bozsik program szellemében megfogalmazott célokat és szabályokat.

Mindentől függetlenül ezen a hétvégén öt (1 bajnoki, 4 Bozsik) mérkőzésen 180 perc játék után érintetlen maradt a hálónk. Sőt, ha beleveszem az utolsó öt bajnoki mérkőzésünket is, akkor egy gólt kaptunk kilenc tét mérkőzésen. Azt hiszem, elmondhatjuk, kezd összeállni a csapat! Óriási gratuláció a csapat minden játékosának!

SC Hírös-Ép – Bácsalmás 1:0
Gólszerző: Kovács Martin
A mérkőzéseken játszottak: Lehotai Ákos (kapus), Zoboki Krisztián Spencer (kapus), Mák Péter, Sebestyén Barnabás, Szabó Benedek, Fleig Áron, Gyenes Róbert, Czumbil Mihály, Selmeci Márk, Kovács Martin, Kárpáti Ákos, Diószegi Kristóf, Dömötör Zsolt, Szűcs Szilárd
Hiányzók: Czumbil Mihály, Keindl Kristóf, Horváth Dániel „Scholes”
Edzők: Koós Károly, Kovrig Ákos, Csordás Csaba, Nagy Zsolt

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak