Utánpótlás foci

A 2007-es születésűek második helyen zártak a Best Byte Kupán

2007,pelikan

Pelikán István:


2007-es korcsoportunk Szegedre kapott meghívást egy hatcsapatos nemzetközi tornára.
Két csoportba sorsolták a csapatokat. Sándor Csikar csoportba a SZEOL SC I., Szilády RFC Kiskunhalas és a Potisje Magyarkanizsa csapata került. Az Hírös-Ép fiataljai a Baróti Lajos csoportba kerültek a SZEOL SC II. és a Vasas Kubala csapataival. A játékidő 2x15 perc volt, minden csapat három mérkőzést játszhatott, a 3200 szurkoló befogadására alkalmas Városi sportcsarnokban, amely megadta a mérkőzések alaphangulatát.
Az A csoportunkban a SZEOL SC II.-es csapata ellen kezdtünk. Az első mérkőzésen nagy fölényben játszottunk. Támadásban kreatívabbak, védekezésben szervezettebbek voltunk a hazai csapatnál. Letámadásunkkal és szoros védekezésünkkel nem tudott mit kezdeni ellenfelünk, így kapott gól nélkül, 4-0-ra nyertünk.
A második találkozón a Vasas Kubala csapatával játszottunk a csoport első helyéért. Ezen a mérkőzésen is nagyon fegyelmezettek voltak a fiúk, ez azt eredményezte, hogy egyénileg nagyon erős ellenfelünket csapatként felülmúltuk. Támadásaink veszélyesek voltak, befejezéseknél jó megoldásokat választottunk. Nagy különbségű győzelmet arattunk (5-1). Jó egyéni teljesítményeket láthattak szülők és a szurkolók. Ezzel a csoportunk első helyén végeztünk és a döntőbe jutottunk.
A döntőben a Szilády RFC Kiskunhalas csapatával mérkőztünk meg. Az eddigi jó teljesítményt akartuk folytatni. Azonban ellenfelünk minden hibánkat góllal büntette. A félidőben már 5-1-re vezetett. Nem voltunk pontosak a támadás építésben és a labdakihozatalokban. A második félidőben már kiegyenlített játék folyt. Az állást nem sikerült szorosabbá tenni, 6-2-s vereséget szenvedtünk. Így kicsit csalódottan gratulálhattunk ellenfelünknek a mérkőzés végén.
Az egész napos teljesítmény miatt azonban boldogak lehetünk. Remek egyéni teljesítmények mellett, nagyon szervezett játékot nyújtottak a gyerekek. Gondolkodásban és kreativitásban kiemelkedtünk a mezőnyből.


Csapatunk két különdíjat is elnyert. A torna válogatottjába bekerült Gyenes Róbert, a legjobb kapusnak pedig Zoboki Krisztiánt választották a szervezők.
Tornán szereplő játékosok: Zoboki Krisztián, Seres Richárd, Szűcs Szilárd, Czumbil Mihály, Diószegi Kristóf, Gyenes Róbert

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak