Magyar Kupa döntőn jártunk a Puskásban!

kitl,magyarkupa,paks,fradi SC HÍRÖS-ÉP Egyesület

Történelmi győzelemnek lehettünk szemtanúi  2024 május 15-én szerda este a Magyar Kupa döntőjében. A Ferencvárosi TC a Paksi FC csapatával mérkőzött meg a döntőben.


A Paks klubtörténelmi kupagyőzelmet aratott a Magyar Kupa 2023–2024-es döntőjében 2–0-ra felülmúlva a rekorder Ferencvárost (aki a jubileumi 25. kupagyőzelmét szerette volna elérni). A tolnai alakulat a ráadás perceiben, a 98. és a 122. percben született góllal győzte le a fővárosi csapatot, amely 2005 óta először vesztett el MK-finálét, azóta négyből négyet behúzott.

 

A mérkőzés jegyzőkönyve itt érhető el:
https://adatbank.mlsz.hu/match/61/0/27257/8/1841625.html

 

A Puskás Arénában 51 900 nézőből, az MLSZ által szervezett gyermek szektor program keretein belül részt vehetett az SC Hírös-ÉP csapata is egy 50 fős létszámmal. Nagyon széles volt a paletta, hiszen U6-U19- ig minden korosztály csapatából delegáltunk valakit a szerda esti football forradalomra.

A csak gyerekeket felvonultató buszos utazásunk nagyon kalandosra sikeredett, emlékezett vissza Kitl Zoltán főedző…

„Az indulás a szokásos ütemben zajlott, természetesen voltak késők, félénkebbek és aggódó szülők, de a mai nap hangulaté és a gyermekeké volt.
Az autópályán adódott egy kis malőr, mert a forgalom terelés, a pesti közlekedés, valamint az elfoglalt parkolóhelyünk miatt csak jó nagy késéssel tudunk leparkolni. Ezt egy fél órás egészségügyi séta követte a stadionig, majd következett a hatalmi harc a helyek elfoglalásáért. Én a többi szurkolóval, hogy egymás mellé tudjunk ülni, a gyerekek, pedig egymás között, hogy ki-ki mellé ül.
A Fortuna velünk volt, mert az első emlékezetes pillanat a büntető volt, amit már premierplánból láthattunk az elfoglalt helyekről.

A kihagyott büntető mellett láthattunk egy kiállítást is, így a hangulat mellett a mérkőzés színvonalára sem lehetett panasz. A hangadóink a csapatban ugyan a Fradinak szurkoltak én az atomváros  sikerének drukkoltam több okból kifolyólag is. Windecker József amellett, hogy a korosztályom egyik kiemelkedő tagja és régi ismerősök is vagyunk, nemegyszer kisegítette a Hírös-ÉP csapatát is gyerekként foci 1-1 tornán

A rendes játékidőben ugyan szerzett egy gólt az FTC, de les miatt érvénytelenítették, így következett a hosszabbítás. Itt már kissé aggódtam, hiszen azt ígértem, a szülőknek és a gyerekeknek is, hogy ha 25 büntető lesz a mérkőzésen adok nekik kikérőt az iskolából Szerencsére Papp Kristóf és Haraszti Zsolt is megmentett a büntetőktől, így 120 perc tömény izgalom után indulhattunk haza… vagyis a buszhoz.
A legnagyobb feladatot a mosdózás és a hazavonulás jelentette, hiszen itt kellett a legnagyobb figyelmet szentelni a kicsikre, az ifisták szerencsére partnerek voltak és segítettek ebben. Nekik a sok segítségért és önzetlenségért járt is a jutalom hazafelé, hiszen a nagy tömeg adta lehetőségen felbuzdulva, több női Instagram követőt is szereztek.   
Összességében: az oda út nagyon hangulatos volt köszönhetően a több JBL-nek és teli toroknak, majd következett egy kalandozás a szektorunkig, fél óra késéssel, de megérkeztünk és láttunk két kiállítást, egy büntetőt, egy meg nem adott és két érvényes gólt, valamint egy 1909- óta íródó kupa küzdelem első ízben elhódított és eksztázisban ünneplő zöld-fehér alakulatot, a paksiakat.
A hazaút már sokkal szolidabb volt, hiszen kiélték magukat a srácok. A hazaérkezés éjfél után fél órával sikeredett nekem pedig csak egy érdekes statisztikai adat maradt….
Hány szülő fog felhívni, hogy merre járunk? Megszámoltam és jubileumi 10 telefonhívást fogadtam(a messenger üzeneteket nem számolva), mint Szoboszlai Dominik a gólörömök közben.
Igyekszünk amatőr egyesületként minél több ilyen közös programot szervezni a korosztályoknak, hiszen nálunk a családias légkör adott és elvárt, ezek a buszos utazások már tradíciónk számítanak nálunk, a következő nagy csapatépítő tréningünk a balatonlellei 3 napos focitúra lesz, reméljük hasonló élményekkel és hangulattal mint a tegnapi túránk”

 

A mérkőzés összefoglalója az alábbi linken érhető el:
https://www.youtube.com/watch?v=J3myP2gRuEo&ab_channel=M4Sport

 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

Elhunyt Nagy Zsolt


Mély megrendüléssel értesültünk egyesületünk kiváló…