U9 - Téli utánpótlástorna Budatpest

A 2007-es korosztály utolsó megmérettetésére készült a csapat két csoportra lett bontva, hogy az utolsó mérkőzéseken minél több legyen a pályán eltöltött idő. A budapesti Téli Utánpótlás Teremlabdarúgó Tornára először neveztünk. Kíváncsian vártuk a fővárosi csapatokkal a megmérettetést és a szervezést. Egyikben sem kellett csalódnunk. Jó csapatokkal mérkőzhettünk meg színvonalas szervezés mellett.

 

A srácok már a készülődéskor nagyon izgatottak voltak, csak úgy záporoztak a kérdések. Aranyosak voltak az izgatottságtól pörgő gyerekek. Volt, aki még nem volt tornán illetve kevés tornán szerepelt. A többiek pedig érezték a felelősséget.

 

Csoportunkban az első mérkőzést a Soroksár SC ellen játszottuk, jó fizikumú ellen felünk fölé nőttünk. Sebességben, szervezettségben, helyzetek kialakításában. Azonban nem akart megszületni az első gólunk. Ellenfelünk veszélyes kontrákat vezetett, de nem tudta azt kihasználni. Mi a sok helyzetünkből egyet gólra váltottunk. A játék képe továbbra sem változott, de a mindent eldöntő gólt nem sikerült megszereznünk. Remekül játszottak a gyerekek, jó volt látni a szervezettségüket a pályán.

A következő mérkőzésen az Ikarus BSE csapatával találkoztunk. Szerettük volna ott folyatatni ahol abbahagytuk, ez sikerült is. Szervezett játékkal, támogatva egymást fölényben voltunk. Nagyon akartunk gólt szerezni, ez azonban nem jött össze minden kimaradt. Jobbak voltunk, de ez most csak a döntetlenre volt elég.

A csoport utolsó mérkőzésén a csoportelsőség volt a tét. Az UTE I-es csapatával játszottunk, akik szintén a továbbjutásért játszottak. Nagyon izgalmas mérkőzés volt. Egy szerencsés távoli góllal megszereztük a vezetést és ezt nem is engedtük ki a kezünkből. Itt is látszott, mennyire jól tudnak a gyerekek egymásért és a jó eredményért koncentrálni, küzdeni. Nagy csata volt, de megérdemelték a csoportelsőséget.

A döntőbe jutásért a Gödöllői SK ellen játszottunk. Ellenfelünk jó erőkből áll, amit a Kölyökligában tapasztaltunk is. Ezért tudtuk, hogy folytatni kell azt a jó munkát, amit eddig csináltunk. Lelkese szerevezett játék, és a gólhelyzeteinket jobban kihasználni. Nagy csata folyt a pályán, egyenlő erők küzdelme volt. Érezhető volt, hogy aki az első gólt megszerzi, megnyerheti a mérkőzést. Jól játszottunk volt, hogy mi domináltunk kicsit, volt úgy hogy ellenfelünk. Gólt azonban nem a helyzetek hoztak, hanem egy Gödöllői távoli átlövés, ami védhetetlen volt. Az utolsó percekben már teljesen kitámadtunk az egyenlítés reményében. Ellenfelünknek nagy teret hagyva, egy veszélyes kontra végén csak szabálytalankodni tudtunk. Egy jogos büntetőt váltottak gólra. Ezután már középkezdés sem volt. A srácok nagyon szomorúak voltak volt, akinél eltört a mécses. Nehezen lehetett megvigasztalni Őket. Pedig amit láttunk Tőlük egész nap az büszkeséggel töltött el.

A harmadik helyért játszhattunk. Kicsit fel kellett rázni a srácokat, de ez nagyon jól sikerült. A csoportból már ismert Soroksár SC-vel mérkőztünk meg a bronzcsatán. Ahol nagyszerű játékkal, felszabadultan, sok helyzetet kidolgozva és végre ezeket értékesítve is. Négy nullával zártuk a mérkőzést. Nagyon örültek a gyerekek ennek a sikernek.  

A szülők pedig büszkék lehetnek rájuk, mert megmutatták, hogy mit is tanultak egész évben. A tudatosság szemmel látható volt minden mozdulatukon. Mindenkitől láthattunk nagyszerű megoldásokat.  Szépen zárták ezt az évet. Folytatjuk jövőre.

Gratulálunk a gyerekeknek!

 

Játékosok: Zoboki Krisztián, Lőrincz Marcell, Diószegi Kristóf, Seres Richárd, Kovács Dezső, Csőszi Balázs

Legjobb kapus: Zoboki Krisztián

 

Edzők: Pelikán István, Koós Károly

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!