U9 Pagoda Joma kupa beszámoló

Csepelen egy jól szervezett 13 csapatos tornán vettünk részt. Az első helyezetett csapat kupát, érmeket, Joma mezgarnitúrát kapott. Plusz minden csapat wellness belépőt és délben egy ebédet. A 2003-as korosztályban, három csoportban  füves vagy műfüves pályánkon kezdődtek a csoportmeccsek, amelyek után egyenes kiesés, majd a helyosztók következtek. Az "A" csoportban öt csapat volt összesorsolva és három jutott a felsőházba. Négy ellenfelünk a FTC I., Csepel I., Dinamo Star, Vasas Pasarét csapatai voltak. A csoportmérkőzéseket palánkos műfüves pályán játszottuk. Az egyenes kieséses szakaszban vonalas füves pályán.

 

A csoportmérkőzések:

 

SC Hirös-Ép – FTC I.  0-0

Reggel az FTC I. ellen kezdtünk, Ők ekkor már lejátszották az első mérkőzésüket. Sokkal jobban a meccsben voltak, így a mérkőzés nagy részében mezőnyjátékot láthattak a lelkes szülők, szurkolók. Néhány helyzet akadt azonban kapusunk rendre védte az ellenfél kísérletei. Mi pedig pontatlanok voltunk a befejezéseknél. A mérkőzés végéhez közeledve több lehetőségünk volt, amiket nem sikerült gólra váltani. Igazságos döntetlen született.

 

SC Hirös-Ép – Vasas Pasarét  5-2

Ellenfelünket a mérkőzés elejétől nagy nyomás alá tudtuk helyezni. Szép gólokat szereztünk, jól játszottunk. Magabiztos előnyünket nem sikerült megtartanunk, ellenfelünk két védelmi hibát is kihasznált és szépítetni tudott. Győzelmünk nem forgott veszélyben, a győzelem megérdemelt volt. 


SC Hirös-Ép – Dinamo Star  2-0

Jó csapat ellen játszottunk, a nagy melegben. Nagyon szervezetten játszottak a gyerekek végig a találkozón. Ellenfelünknek kevés esélyt adtak a gólszerzésre. Ebből építkezve szerveztük a támadásainkat. Két gólt szereztünk, mérkőzés képe alapján megérdemelt az eredményt.

 

SC Hirös-Ép – Csepel I.  2-0

Az utolsó csoportmeccsen  az első hely sorsa volt kérdéses. A gyerekek nagyon jól játszottak. Sajnos sok helyzet marad kihasználatlanul, így egy kisebb győzelemmel lettünk csoportesők.

 

Nyolc között a C csoport második helyezettje ellen léptünk pályára. Az FTC II.-es csapata két győzelemmel és egy vereséggel lett csoport második.   

 

 

Négy közé jutás: 

SC Hirös-Ép – FTC II.  5-0

Könnyű mérkőzésen jutottunk a legjobb négy közé. Az első percben már megszereztük a vezetést, a srácok megnyugodtak és nagyon szépen játszottak. Sorra alakítottuk ki a  helyzeteket, amelyekből sokat értékesítettünk, ha jobban koncentrálunk még nagyobb arányú is lehetett volna a különbség. Megérdemeletlen jutottunk a négy közé, ahol újra az FTC I.-es csapatával játszottunk. 

 

Döntőbe jutás:

SC Hirös-Ép – FTC I.  2-0

A reggeli első játékunkon megismerhettük az ellenfelet. Most sokkal jobban játszottunk, de ellenfelünk jól és masszívan védekezett. Így azonban nem maradt ereje a támadásokra. Nekünk azonban nem sikerült betalálnunk. A kemény védekezés alatt több szabálytalanságot elkövetett az ellenfél, amiért jogos szabadrúgásokat kaptunk. A gyerekek több lehetőségből mellé lőttek vagy a kapufát találták el. Azonban volt mikor nagyon pontosan lőtték el a szabadrúgást, a felső sarkot kétszer találták el. Pontrúgásból az ellenfél is szerzett egy gólt, amit a játékvezető nem adott meg, mert közvetett szabadrúgás volt és nem ért hozzá senki. Bejutottunk a döntőbe, két nagyszerű szabadrúgással. 

 

Döntő:

SC Hirös-Ép – Dinamo Star  2-2,  Büntetőkkel 2-1

Délelőtt a csoportmeccseken már találkoztunk, ott győzelmet szereztünk. Szerettük volna megismételni a délelőtti jó játékot. Az első néhány percben beszorítottuk ellenfelünket. Sikerült is megszereznünk a vezetést egy szép keresztpassz után. Azt hittük, hogy az első helyet is megszereztük ezzel a gyors góllal. Ellenfelünk azonban nem adta fel és egy szabadrúgás után kiegyenlített. A támadásaink pontatlanok voltak a végjátéknál. Nem sikerült újra megszerezni a vezetést. A Dinamo azonban megszerezte egy távoli lövéssel. Sajnos görcsösen játszottunk. Ellenfelünk beállt védekezni, ezzel megnehezítette a támadásépítésünket és szenvedtünk. Távoli lövésekkel veszélyeztettünk, ezek nem találták el sokszor a kaput. Amikor helyzetbe kerültünk azt kihagytuk. Nagyon fogyott az idő, egy távoli pontos lövéssel a léc alá sikerült kiegyenlítetnünk, megmentettük a mérkőzést. A lefújás után büntetőkkel dőlt el az első hely sorsa. Mi kezdtük a rúgást, az első pár nem hibázott. A másodiknál mi belőttük, ellenfelünk kihagyta. Harmadiknál, ha berúgjuk megnyertük a tornát. Azonban az ellenfél kapusa hárította a rúgást. Így egyenlítethetett az ellenfél, de ezt a büntetőt is fölé rúgták. 2-1-re megnyertük a büntető párbajt, ezzel a mérkőzést és a tornát is!

 

Az egész napos teljesítmény és a csapatok játéka alapján az első hely megszerzése reális eredmény. A gyerekek néhol nagyon szépen fociztak, okos gólokat szereztek. Mindenki a maximumot nyújtotta egész nap. Szép napot varázsoltak a szülőknek és maguknak a gyerekek.   

 

Tornán a következő játékosok szerepeltek: Gazdag Vajk, Csúri Dájmond, Herczeg Adrián, Kotroczó Péter, Jánosi Roland, Győrfi Enzó,  Budai Áron, Rózsa Boldizsár, Csákó Patrik, Szujó Attila 

 Torna legjobb kapusának Herczeg Adriánt választották, teljesen megérdemelten. Kerpits Ferenc kapusedző foglalkozik  a kapusokkal az egyesületnél, ezúton is köszönjük lelkiismeretes munkáját.  

Gratulálunk a csapatoknak az első helyhez és Herczeg Adriánnak a különdíjhoz!

 

Edző: Pelikán István

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!