U8 - IV. Csikós József Emléktorna!

IV. Csikós József Teremlabdarúgó Emléktorna 

 

2016.03.13-án vasárnap Kiskunfélegyházán szerepeltünk a negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Csikós József Emléktornán. A kupán velünk együtt 8 csapat szerepelt. Jelen volt az UFC és a Kiskunfélegyháza két-két csapattal, a Kiskunhalas, a Csongrád, a Kunszállás, valamint mi, a Hirös-Ép csapata.

Erről a megmérettetésről tudni kell, hogy 2007.01.01. után született játékosoknak volt meghirdetve, így kis csapatunknak jó kis erőfelmérő volt ez a nap, hiszen nálunk mindenki 2008.01.01. után született.

A srácokkal az első meccs előtt megbeszéltük az öltözőbe, hogy próbálják meg az edzéseken gyakoroltakat bátran alkalmazni. Cselezzenek sokat, passzoljanak, lőjenek gólt, valamint agresszívan támadják meg mindig a labdást és ne legyenek megilletődve a nagy magas ellenfelektől. Szerencsés helyzetben voltak a gyerekek, hiszen három edző is elkísérte őket, így Pista bácsi az ellenfél kapuja mellől, Milán bácsi és én pedig a mi kapunk mellől próbáltuk instrukciókkal ellátni a srácokat. Igazából alig kellett őket kívülről segíteni, mert mind a 9 játékos nagyszerűen játszott egész nap és mindenki megmutatta, hogy helye van a csapatban. Jó volt ezt kívülről látni és észrevenni, ahogy a gyerekek minden utasítást és tanultakat próbálnak betartani és megvalósítani.

Az első mérkőzésen az UFC,,B” csapata ellen játszottuk. Csapatunk gyorsan felvette a meccs ritmusát és jó kis bemelegítő összecsapás alakult ki. Volt helyzete az ellenfélnek is és nekünk is, aztán a vége előtt pár perccel Gajdos Márk, egy remek akció után szerzett góljával nyertünk 1-0 arányban.

A csoport második párharca a kiskunhalasi Szilády ellen következett. Inkább ellenfelünk uralta a meccset és Hajnal Viktor többször is bravúrral segítette ki a társait. Akadtak nekünk is lehetőségeink, de sajnos most kimaradtak azok. Jól tartottuk magunkat, de a végére elfáradtunk így 2-0 arányban maradtunk alul, de nem volt okunk a szomorkodásra, mert nagyon ügyesen helyt álltunk ellenfelünk ellen.

Utolsó csoportmérkőzésünket a hazaiak,,B” csapata ellen játszottuk. A srácok hamar túl tették magukat az előző meccsen és nagyon színvonalas összecsapáson tudtak győzedelmeskedni. Végig uralták a mérkőzést, sok szép támadást dolgoztak ki, agresszívan letámadták ellenfelüket és ennek győzelem lett a jutalma. Így csoportmásodiként bejutottunk a legjobb négy csapat közé és a másik csoport elsőjével mérkőztünk meg a döntőbe jutásért.

Az ellenfelünk pedig nem más volt, mint a hazaiak ,,A” csapata. Tudtuk, hogy nem megoldhatatlan a feladat, ami előtt álltunk. Megbeszéltük a srácokkal, hogy ugyan úgy kell játszani, ahogy az eddigi mérkőzéseken és akkor nem lesz baj. A meccs elején már látszott, hogy egy gólos mérkőzés lesz. Viktor is sok szép védést bemutatott, de az ellenfél kapusa többet volt dolgoztatva. Gól azonban egészen az utolsó percig nem esett. Ekkor azonban jött Metler Ádám, aki két hete még azon gondolkozott, hogy lehet, egy kicsit szünetelteti a focit, itt pedig ő lőtte döntőbe a csapatot egy hatalmas bomba góllal. Társak a nyakába, a csapat meg a döntőbe.

A döntőben újra a Szilády csapatával találkoztunk. Egész mérkőzésen fegyelmezetten védekeztünk és minden pillanatban a legjobb formánkat hoztuk. Sajnos gólt nem sikerült szereznünk, de az ellenfelünknek sem, így a mérkőzés döntetlennel végződött. Jöhetett a büntető rúgás. Ezt viszont még gyakorolnunk kell, ugyan is három játékosunkból egyikük sem talált a kapuba. A kiskunhalasi csapat egy góllal bizonyult jobbnak. Maradt számunkra a második hely. Sok kis sírós arcot láttunk, ami ilyenkor természetes. De talán pár nappal később már ők is tudnak örülni ennek az aranyosan csillogó ezüstnek. Mi edzők egészen biztosan, mert amit ma láttunk az szerintem bizonyíték arra, hogy ez a korosztályunk is jó irányba tart és még sok szép siker áll előttük így együtt. Gratulálok minden egyes gyerkőcnek a mai teljesítményéhez. Több edzőkollega is odajött hozzám és megdicsérte a csapatot, hogy nagyon ügyesek. Ez pedig valóban így van! Csak így tovább!

 

A csapat tagjai:

Hajnal Viktor, Gajdos Márk, Nagy Ákos, Kobela Patrik, Szebellédi Bátor, Metler Ádám, Keresztes Zoltán, Szabó Roland, Tóth Viktor

 

A torna válogatottjába Hajnal Viktor került be, neki külön gratulálok, nagyszerűen védett ma.

 

Edzők: Kurucsai Milán, Pelikán István, Gyenes Tamás

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!