U8 - Budapest Kupa!

Az idei esztendő utolsó megmérettetésére készülődtünk december 17-e reggelén, melyen a téli szünet előtt, utoljára léphettek pályára tétmérkőzésen a gyerekek. Ezúttal egy olyan tornát sikerült találnunk, ahol minden gyermeknek játéklehetőséget tudtunk volna adni és kettő csapattal nevezhettünk. A célunk az volt, hogy éles mérkőzésen is gyakoroljuk az edzésen tanultakat. Aztán ahogy lenni szokott, az élet átírta történetünket. De oly módon, hogy mégis a gyermeki elszántság, kitartás és akaraterő felülírhasson mindent.

Lássuk, miről is beszélek.

Annyira kevesen maradtunk a hétvégére, hogy szerettem volna visszaléptetni az egyik csapatomat a versenyzéstől. A rendező klubbal egyeztetve abban maradtunk, hogy ettől most el kellene tekintsünk és focizzam végig a kettő csoportot. Ennek egyfelől örültem, hiszen a játék a lényeg, de bosszankodtam is, mert nem szerencsés egy napon ennyi mérkőzést játszani.

A srácok minden képzeletet felülmúltak ezen a napon. Az a kilenc fiú, aki eljött, szerintem egy életre szóló élményt szerzett magának és a szülőknek egyaránt. Jó volt akkor, ott, edzőnek, szülőnek és egyszerűen csak a focit szerető nézőnek lenni.

Történt ugyanis, hogy ez a kilenc legény úgy gondolta, hogy ha már karácsony közeleg, akkor illik nekik is egy szép ajándékkal kedveskedniük. Ezt biztosan maguk között rendezhették, mert ha őszinte akarok lenni, mi nem számítottunk ekkora meglepetésre. Persze tisztában voltunk azzal, hogy gyermekeink fejlődőképesek és ők a legügyesebbek a világon, de a tornákon azt tapasztaltuk, hogy ellenfeleink is legalább ebbe a kategóriába sorolhatóak. Így eddig az az érzés, hogy éremhez, kupához jut a csapat, felettébb ritka és ismeretlen volt.

Ráadásul a napunk sem úgy indult, hogy mi leszünk a bajnokok. A Vasas Kubala Akadémia ellen még a megszokott mederben csónakázgattunk. Küzdöttünk, hajtottunk, de az a plusz, ami ahhoz kellett volna, ami a sikerhez vezet, midig elmaradt a döntő pillanatokban. Az egy gólos vereség a tisztes helytálláshoz volt elég.

Vasas KA - SC. Hírös-Ép 1:0

 

Csalódott voltam, mert hiába a jó játék, a remény arra, hogy végre Te jössz ki győztesen a párharcból, ha a testedet nem készíted fel erre és ezáltal elbukod a legfontosabb szituációkat. Már azt is untam, hogy fogadjam az ellenfél edzőinek a gratulációit, azzal kísérve, hogy ügyesek vagytok, jó csapatod van. Igen, ügyes és jó, de mégis hiányzik a győzelem érzése számukra. Hogy választ kapjanak arra, hogy megéri időt és energiát  fordítaniuk e csodálatos sportágra.

Szóval jött a Fradi, akik addigra már kettő magabiztos győzelmen volt túl. A srácokat nem kellett külön motiválni, de azért a sikerhez vezető utat újra átbeszéltük. A mérkőzés a szokásos koreográfia szerint zajlott. Gyámoltalan, megilletődött kezdésünk után vezetést szerzett az ellenfelünk.

Ám aztán, valami olyan pálfordulás, kisebb csoda történt velünk, amire magam sem számítottam. Sikerült gól rúgnunk és utána beindult a Sc. Hírös-Ép henger. A Fradi ellen szerzett góljainknak köszönhetően meglett az első nagy győzelmünk.

FTC- SC. Hirös-Ép 1:3

 

A nap további részében sodródtunk az árral és a fiúk mögé állva gyönyörködtünk játékukban. A Gödöllő és a Testvériség ellen is a három pontot a mi nevünk mellé jegyezték. Szeretném kiemelni, hogy az egy vereség után, a csoport mérkőzések végén a gólkülönbségre is figyelni kellett, mert a Fradi sokkal jobban állt e tekintetben. Nagyon örültem, hogy ennek okán célra és gólra törően léptek pályára a srácok. Esélyt sem adva ellenfelünknek, elértük a kellő számú találatot.

Gödöllő SK - SC. Hírös-Ép 1:3

Tehetség SE - SC. Hírös-Ép 0:5

 

Ez pedig azt jelentette, hogy csoportgyőztesként az aranyéremért indulhatunk harcba. Igen ám, de ránk még addig öt mérkőzés várt, hiszen kettő csapattal jöttünk, ami egy lett.

A délutáni csoport mérkőzéseket beáldoztuk a remélt sikerért. Ezért volt, aki pihent egy meccset, volt, aki végig játszott és volt, aki kapusból mezőnyös lett. Ezeken a mérkőzéseken remekül helytálltunk, de végül a csoport harmadik helyén végeztünk.

A helyezések alapján az 5-6-ik helyért újra játszottunk a Gödöllővel. Szerettek volna visszavágni a délelőtti zakóért és erősen a kapunk elé szegeztek bennünket. Mi viszont már másképpen voltunk bekódolva, így nem sok babér termett számukra a mérkőzésen. A ránk nehezedő nyomást átvészelve, gólokat szerezve szomorítottuk el őket. Az ötödik hely kezdésnek meg is volt.

A döntőben, némi meglepetésre a Szigetszentmiklós csapata került be. A délutáni meccsünkön magabiztosan győztek ellenünk, így kíváncsian vártam mire leszünk képesek.

A döntő óriási izgalmakat hozott. Ellenfelünk magához ragadta a kezdeményezést és kihasználta a hibáinkat. Rendre rossz megoldásokat választottunk, de a Szigetszentmiklósiak szerencsére ugyan ilyen hibákat követtek el és nálunk is volt mindig valaki, aki átsegítette a csapatot a holtponton. 3:3 - ig felváltva vezetett hol az egyik, hol a másik csapat. Ám a bizonytalanságok után, egy csodálatos találattal mi hódítottuk el a serleget, melyhez egy nagyon összefogott csapatmunka kellett.

SZTK-ERIMA- SC. Hírös-Ép 3:4

 

A srácokat egy szokatlan érzés kerítette hatalmába. Nem tudták még kezelni azt a helyzetet, hogy ők lettek ezen a napon a legügyesebbek, ők akarták ma a legjobban az itt benevezett csapatok közül ezt a sikert. Szerencsére látva a szülők és az edző boldogságát, a kezek is a magasba lendültek és elkezdték az örömünnepet mindannyian. Az öröm és a büszkeség, vegyesen kavargott a gyermekekben, a szülőkben és bennem is. Az eredményhirdetés is tartogatott meglepetést számunkra. A nap folyamán kiváló egyéni teljesítményeket láthattunk jó néhány csapatból, a szervezők jóvoltából mégis a mezőny legjobb játékosa tőlünk kerülhetett ki, Csorba Olivér személyében. A megérdemelt díjat megszeppenve de annál nagyobb örömmel vette át Olivér, amihez szívből gratulálunk neki.

A fiúk ráéreztek arra, mi kell ahhoz, hogy végre nekünk is gratuláljanak az aznapi teljesítményünkért. Jó úton járnak. Lehet, hogy sok időbe és erőfeszítésbe kerül, de folytatni kell az eddigi jól végzett munkát. Nagyon remélem, hogy a remek siker jó hatással lesz a folytatásra! Az első nemzetközi tornánkra készülve ez hitet ad ahhoz, hogy bárki ellen lehet győzelmi esélyed, ha hiszel abban, amiért dolgozol és amire vágysz.

Haladj a célod felé vezető úton és ne fogadd el a nemet válaszként!

 

Az ARANY CSAPAT:

Erdős Rómeó, Csordás Zoltán, Csorba Olivér, Juhász Bálint, Kaldenecker Ármin, Makai Bendegúz, Kis Csaba, Polyák Andor, Ónodi Nándor

 

Edzők: Koós Károly, Keresztes Zoltán

 

 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!