U7 X. Főnix- Gold kupa

 Székesfehérvéron szerepelt az U7-s korosztály is. A Főnix-Gold kupára nyolc csapat nevezett. Mi az A csoportba kerültünk.

A csoport:                                                                    B csoport:

1. Főnix-Gold FC                                                       1. Videoton  FC                       

2. Bene Ferenc LA Kaposvár                                  2. Mészőly FS.

3. Viadukt SE                                                              3. KTE

4. Sc. Hirös-Ép                                                           4. VÁC

 

Első mérkőzésünket a Viadukt SE ellen játszottuk. Hatalmas iramban kezdett mind a kettő csapat. Ellenfelünk szerzett vezetést, egy egyéni hiba után.

Szerencsére a srácokat ez nem zavarta meg és gyorsan magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. Különösen Ruzsa Marci és Jelen Bence volt elemében. Szép egyéni megoldások után 4:1-re elhúztunk.

Utána érthetetlen rövidzárlat alakult ki és ha Sallai Dani nem védekezik bomba formában akár kellemetlen vége is lehetett volna.

Összeségében 4:3-ra győztünk. A találkozó végén hatalmas dícséretet kaptak a csapatok, mert élvezetes, színvonalas mérkőzést játszottak egymással.

Második ellenfelünk Bene Ferenc LA. Az akadémia egy legendás labdarúgóról lett elnevezve. Reméljük sok ügyes fiú fog kinevelkedni tőlük. Most mi voltunk a veszélyesebbek és az ötletesebbek. Végig a fiúk irányították a találkozót. A végeredmény nem tükrözi a jelenlegi különbséget. 5:3-ra győztünk. Utólag már tudjuk, hogy 4:0-ról nem szabadott volna kiengedni az előnyt a kezünkből.

A harmadik összecsapás a Főnix-Gold ellen volt. Nagyon képzett, ügyes csapatot alkot  a fehérvári legénység. Ráadásul egymás után játszottunk kettő meccset. Ezért tisztában voltunk azzal, hogy nehéz meccs vár ránk.

Jól kezdődött számunkra a derbi, mert egy szép Ruzsa Marci megvillanás után vezetést szereztünk. Ellenfelünk nem adta fel és folyamatosan támadták a kapunkat. Szerencsére Danival az élen álltuk a rohamokat. Folyamatosan fáradtunk el és ezt a Főnix megérezte. Elkerülhető gólok után magauk javára fordították a mérkőzést.

Így 3:1-s vereséggel zártuk a csoportkört. Egyben a rosszabb gólarányunknak köszönhetően az alsó ágra kerültünk.

A tanulsága a csoportküzdelmeknek, hogy ha egy csapatnak sok gólt lehet rúgni, akkor nem szabad elszórakozni a lehetőségeket.

A másik, hogy első a védekezés és utána a támadás. Vezetésünk után, mind a három mérkőzésen csak a góllövésre koncentrálunk és elfelejtünk védekezni. Így fordulhat elő, hogy több játékosunk  az ellenfél térfelén maradva nézi vágig, hogy négy játékos támad a kapunkra kettő ellen.

Az alsóágon a Vác ellen folytattuk a küzdelmeket. A srácok feledtették az előző vereséget. Meggyőző teljesítménnyel, szép gólokkal nagyarányú győzelmet arattunk. 9:1-s siker az alsóági döntőhöz volt elegendő.

Ott a Videotonnal kerültünk szembe. Nagy hagyományokkal rendelkező klub, amely egyesület jelenleg az egyik legsikeresebb felnőtt csapattal dicsekedhet.

Természetesen a srácokat ez nem hatotta meg. Számunkra is fontos volt a mérkőzés. Szerettük volna bebizonyítani, hogy az ötödik helyezésre méltóak vagyunk. Jó játékkal ez sikerült is. Végig kézben tartva a találkozót de szoros meccsen győztünk 5:3-ra.

Ha az elért eredményt nézzük, akkor az ötödik hely fanyalgásra ad okot. Viszont ha lebontjuk egyénekre a teljesítményt, akkor láthatjuk, hogy fejlődnek a srácok. A négy győzelem és az egy vereség azt mutatja, hogy jó úton járunk. Bátran fociznak a fiúk, felvállalják a párharcokat, kisegítik egymást és mindenki próbál a csapatért küzdeni.

Büszke voltam a csapatra és egy színvonalas tornán bizonyítottátok, hogy képesek vagytok nagyobb feladatok megoldására is.

A torna végeredménye:

1. Viadukt SE

2. Mészöly FS.

3. Főnix-Gold FC

4. KTE

5. SC. Hirös-Ép

6. Videoton FC

7. Bene FLA Kaposvár

8. Vác

Csapat tagjai: Ruzsa Marcell, Pintér Marcell, Jelen Bence, Sallai Dániel, Visinka Valentin, Kárpáti Ákos, Szabados Levente, Hajnal Norbert.

Edzők: Koós, Károly, Pelikán István

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!