U7 - IV. Dunaújváros PASE Utánpótlás Kupa

2015.01.25-én Dunaújvárosban vettünk részt az U-7-es korosztállyal, a negyedik alkalommal megrendezett DPASE kupán. Nyár óta nem én edzem a legkisebbeket, de mindig figyelemmel követtem őket, mert nagyon közel állnak hozzám, hiszen az első korosztályom voltak. Azóta sok új ügyes kisrác jött hozzánk a Hirös-Ép-be focizni és azt kell, hogy mondjam a csapat nagyon szép jövő előtt áll, ha keményen dolgoznak és próbálják megvalósítani Pista bácsi és Karcsi bácsi által kérteket. Az élet most úgy hozta, hogy Pista bácsiék engem kértek meg, hogy kísérjem el a csapatot és segítsem őket. Nagyon örültem neki, hogy velük mehetek, mert öt játékossal vágtunk neki a tornának és ebből az 5 játékosból négy játékossal (Márkó, Viktor, Ákos és Roli) kezdtem el másfél éve nyáron a közös munkát és az edzői pályámat. Az ötödik játékos Tóth Viktor volt, aki betegen is eljött a csapattal és aki nagy tehetség és már most felveszi a versenyt a többi csapattársával és ezt ezen a tornán is megmutatta többször is.

 

A tornán végül rajtunk kívül 6 csapat vett részt. A Dunaújváros két csapattal indult a kupán, rajtuk kívül még szerepelt a Szeol, a Kalocsa, az Ercsi és a Csepel csapata. Mindenki játszott mindenkivel így a gyerekek 6 meccsen mutathatták meg mit tudnak. Egy meccs 15 perc volt és 4-4 ellen folyt a játék.

 

Az első meccset mi játszottuk a Dunaújváros ,,A” csapata ellen és kicsit féltem, hogy a korán kelés miatt kicsit álmosabbak leszünk, de szerencsére nem így volt. Nagyon szép játékkal nyertünk egy kellemes ellenfél ellen, ahol mindenki kivette a részét a győzelemből.

Innentől kezdve pedig nem volt megállás. Ennek a tornának magasan mi voltunk az esélyesei és egész nap minden csapat ellen ezzel a tudattal mentek fel a gyerekek a pályára és ennek megfelelően játszottunk. Talán az utolsó meccs volt egy kicsit nehezebb, de ott már látszódott a fáradtság jele, illetve attól a meccstől függetlenül már megnyerték a gyerekek a kupát. Minden meccsen volt kiemelkedő teljesítmény és ha az egyik gyerkőcnek kevésbé ment akkor jött a másik minimanónk és ő vitte a csapatot a hátán. Márkó mind a hat meccsen stabilan játszott hátul. Irányította a társait és szép passzokkal szolgálta ki őket. Itt megcsillogtatta tudását Pöcök is (Hajnal Viktor), aki szintén nagyon jól mozgatta hátulról a csapatot.

Végül hat győztes meccsel nagyon simán nyerték meg a srácok a kupát és vele az aranyérmet. Nem akadt a mai napon ellenfelünk és ez a srácok érdeme volt maximálisan. Mind az 5 gyerkőc nagyszerű formában játszott és magas szinten. Rengeteget fejlődtek és ez nagyon látszott most a játékukon. Kíváncsi lettem volna, hogy mire mentünk volna, a mai nap mondjuk egy MTK ellen, aki talán még egy kicsit nálunk is erősebb csapat. Jó lett volna igazi megmérettetés, mert azt látni kellett, hogy az ellenfelek nem tudtak versenyezni velünk.

 

Összességében megérte a torna, hiszen megint sokat játszhattak a gyerekek, sok gólt lőhettek, nőhetett az önbizalmuk és egy újabb aranyérmet akasztottak a nyakukba. Külön öröm volt számomra Ákos játéka. Ő 13 gólt rúgott és a torna legjobb játékosának járó különdíjat is elnyerte. Neki szeretnék külön is gratulálni. Csak így tovább srácok! Nagyon sok munka vár még rátok! De az irány az jó! Szép volt fiúk! Hajrá Hirös-Ép!

  

Torna győztes csapat tagjai:

Hajnal Viktor, Nagy Ákos, Szabó Roland, Tóth Viktor, Gajdos Márk

 

 

Edzők: Pelikán István, Koos Károly, Gyenes Tamás

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!