U10 - II. Lejoka kupa!

 

 II. Lejoka kupa Kiskunhalas!

 

Elkezdődtek a 2016-os év tornái. A 2006-s korosztály első idei megmérettetésére, Kiskunhalasra utaztunk. Szeretünk oda járni. Ennek oka elsősorban az, hogy érezzük a Szilády RFC szimpátiáját és szeretetét.

Most sem kellett csalódnunk, kiváló rendezés és vendéglátás fogadott bennünket.

Első ellenfelünk az Akasztó FS csapata volt. Úgy kezdtük a meccset, ahogy egy esélyes csapathoz illik. Bátran, gólratörően fociztunk. Nem is ízlett ez a harcmodor ellenfelünknek. Nagyarányú győzelmet arattunk, mégis meg kell dicsérnem az Akasztóiakat.

A tornát végül a negyedik helyen zárták, csak tőlünk kaptak ki. Van egy edzőjük, akinek van elképzelése arról, hogy mit szeretne tanítani, oktatni részükre és ezáltal lett egy stílusos, ügyes csapata. Tisztában vagyok vele, milyen nehéz és áldozatos munka ez egy ilyen kis közösségben. Milyen nagy szerepe van az Egyesület megtartó erejének a jó edzői által, milyen fontos az, hogy mit látnak és tapasztalnak ott a gyerekek. Gratulálok a munkájához.

 

Sc. Hirös-Ép - Akasztó FS. 7:0

Gsz: Szabó Bence(3), Krupa Zsolt (2), Szegedi Levente (2)

 

Második ellenfelünk a Kalocsai Méhecskék volt. Mi ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Ám akadt egy kis problémánk egy ideig: nem tudtunk a kapusuk eszén túljárni, magabiztosan hárította támadásainkat. De megtört a jég és a végeredmény most is sok gólos győzelem lett. Ha az Akasztót dicsértem, akkor a Méhecskéket kevésbé tudom.

Edzői pályám elején a Kalocsa komoly ellenfél volt. Tehetségeknek sem álltak híján és minden korosztályban komoly játékerőt képviseltek. Ez az utóbbi években már nem jellemző, amit személy szerint nagyon sajnálok.

 

Sc. Hirös-Ép - Kalocsai Méhecskék SE 5:0

Gsz: Szabó Bence(2), Krupa Zsolt (1), Ruzsa Marcell (2)

 

Ezzel a győzelemmel megnyertük a csoportot és a legjobb három csapat közzé jutottunk.

 

Ott az első ellenfelünk a házigazda Szilády RFC volt. A halasi srácok lelkileg megtörve, csalódottan léptek pályára. Nem tudták feldolgozni a sima vereséget a KLC-KTE SI-től.

Bennünket ez nem zavart és kegyetlenül kihasználtuk a megingásaikat. Játékukból hiányzott a gól. Most úgy győztünk 5:0-ra ellenük, hogy kapura sem tudtak rúgni, helyzetet nem tudtak kialakítani a kapunk előtt. Mi viszont annál többször, különösen Szabó Bence volt elemében ezen a napon. Bejátszotta az egész pályát, rengeteg labdát szerzett és maradt ereje a gólszerzésre is. Győzelmünkkel a ki nem mondott döntőbe jutottunk.

 

Sc. Hirös-Ép - Szilády RFC 5:0

Gsz: Szabó Bence(3), Krupa Zsolt (1), Szegedi Levente (1)

 

Ellenfelünk a másik kecskeméti csapat, a KLC-KTE SI volt. Új edzővel vágtak neki ennek az évadnak. Így kíváncsian vártam én is a mérkőzésünket, vajon miben tudtak ez idő alatt megújulni? Taktikánk most sem változott. Szerettük volna mi irányítani a mérkőzést és szerettük volna, ha mi döntünk a saját sorsunkról.

Ennek megfelelően zajlott a mérkőzés. Szinte végig az ő térfelükön tudtuk tartani a labdát. Így ők csak a kontráikban bíztak és bízhattak. Végül sikeresen megszereztük a vezetést egy gyors akció végén. Aztán viszont gyorsan beleszaladtunk saját késünkbe, azaz lekontrázott a KLC. A döntetlen is még nekünk lett volna a jó eredmény, de Krupa Zsolti gondoskodott arról, hogy ez ne így legyen. Nem ment ma úgy a játék neki, ahogyan az szokott, de egy jó játékos ismerve, hogy nehéz pillanatokban mutatja meg, mivel tud ő több lenni, mint a többi.

Így megmaradt a 100%-s mérleg és gyakorlatilag a torna megrendezése óta mi vihetjük haza az első helyért járó trófeát, hiszen tavaly is ezekkel a mutatókkal lettünk a legjobbak. Ezen a napon is beigazolódott, hogy milyen fontos a foci a srácok életében. Hisz az emberek ritkán érnek el sikert abban, amit nem szívesen csinálnak.

Sc. Hirös-Ép - KLC- KTE SI  2:1

Gsz: Krupa Zsolt (1), Szegedi Levente (1)

 

Gratulálunk a srácoknak, jó volt ma ismét Hirös- Ép-snek lenni. De mindegyikőjüket arra buzdítanám, hogy igyekezzenek még inkább megmutatni, mi van még bennük.

Előbb csináld azt, ami szükséges, utána azt, ami lehetséges, és máris azt fogod csinálni, ami lehetetlen.

 

Győztes csapat tagjai: Makádi Martin, Krupa Zsolt, Szegedi Levente, Szabó Bence, Ruzsa Marcell, Hajnal Norbert

Torna Válogatottja: Krupa Zsolt

Edzők: Koós Károly, Pelikán István

 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!